logoVi støtter kræftens bekæmpelseVi støtter Børns Vilkår logo
lejeboligerandelsboligerejerboligerbytteboligerboligsøgendemenu

Tirsdag 23. januar 2018

Til forsiden

Tilmeld dig som boligsøger
Tilmeld din bolig

Nyhedsbrev
Info om boligbasen
Boligbasen in english


"Hej Boligbasen. Jeg takker for en super webside og er glad for at fortælle at jeg har fundet en dejlig permanent bolig med en fantastisk udsigt."

Annmari Seia Hansen

vis alle (399)Sikker betaing via:


Header nyhed
Tilmelding

Kundeservice
support
Tlf.: 70 27 00 13
(Man-Tor kl. 12-14)

Email: info@boligbasen.dk

Postadresse:
Boligbasen Aps
Jyllandsgade 20
9000 Aalborg C
SE: 28313756


Bolignyheder Overskrift
19. januar 2018:
Boligejernes lyst til at ...
De danske boligejere har i 2017 optaget yderligere realkreditlån for 4...
Læs nyhed

12. januar 2018:
Byggebeskæftigelsen på hø...
Vi skal helt tilbage til 2009 for at finde en periode, hvor der har væ...
Læs nyhed

Flere nyheder

Dankort  Visa  Visa elektron  Mastercard  Maestro  Mobile pay  American express  Diners Club  JCB 

Vejlensisk træhusfirma er stor aktør i opførelsen af bæredygtigt bofællesskab

Midt på Sjælland, fem minutters cykeltur fra Hvalsø Station, er et nyt, utraditionelt lokalsamfund ved at tage form. Igangsat af omkring 60 ildsjæle i alderen 0 til 62 år, der vil forsyne sig selv uden brug af offentlige kloakker og affaldshåndtering eller sågar mursten. Samtlige 22 huse skal nemlig ifølge økobyen Frikøbings designnøgle bygges af træ eller andre bæredygtige materialer. Vejlevirksomheden Scanwo blev på grund af årelang erfaring med træhuse udvalgt som leverandør af ni af husbyggerne og er dermed den største enkeltleverandør i Frikøbing.

– Efter det første møde med en arkitekt, der havde nogle vilde ideer, gik det hurtigt op for os alle, at det var en alt for dyr løsning. Scanwo kunne tilbyde en fast kvadratmeterpris og gav os samtidig meget frie rammer i forhold til arkitekturen, hvor andre firmaer ville bygge identiske huse på alle grundene. Samtidig var Scanwo meget interesseret i at prøve kræfter med de nye 2020-regler for lavenergihuse, som de fleste af os gerne vil følge, forklarer initiativtager Patrick Martinussen.

Inspireret af sit eget speciale på uddannelsen som byplanlægger fik han ideen til Frikøbing sammen med nogle venner kort efter finanskrisens udbrud. De ræsonnerede, at det ville give mere mening at bo sammen og dele resurser og det sociale liv frem for hver især at skærme sig af med liguster. En initiativgruppe blev skabt, rammerne for projektet sat, og i begyndelsen af 2016 – godt otte år senere – begyndte opførelslen af de første huse i Frikøbing.

Rustet til morgendagens byggeri

For medarbejderne i Scanwo har Frikøbing været en spændende opgave. De ni individuelle huse har alle skullet projekteres forskelligt ud fra den enkelte bygherrers krav og ønsker. Områdets lokalplan kræver, at husene bygges som lavenergihuse, hvilket betyder en opgradering i forhold til gældende lovkrav. Ud over selve energidelen, har der været vidt forskellige fokusområder fra kunderne i forhold til bæredygtigheden på materialerne.

– Det har været – og er stadig – en enormt spændende proces med husene i Frikøbing. Vi har tilegnet os yderligere erfaring om, hvilke krav fremtiden stiller, og samtidig mødt en repræsentativ kundegruppe, hvis tanker vi kan bruge til at målrette vores forretning fremover. Vi føler os ganske enkelt godt rustet til fremtiden. Samtidig er vi blevet udfordret til at tænke ud af boksen, og har i samspil med de enkelte kunder fundet spændende arkitektoniske løsninger. Vi har heldigvis kunnet imødekomme så godt som alle de skæve og utraditionelle idéer, vi er blevet mødt med. Det fortæller os, at vores filosofi om at levere individuelle huse til individuelle mennesker er i god takt med vores kunders efterspørgsel. Det kommer også til syne i de ni husbyggeres forskellige valg i til egen engagement i byggeprocessen. Nogle ønsker et nøglefærdigt hus, mens andre ønsker en god besparelse ved selv at udføre en del af byggearbejdet, siger Erik Berg, salgschef for Scanwo Sjælland.

Scanwo


7/12/2016
Grafik