logoVi støtter kræftens bekæmpelseVi støtter Børns Vilkår logo
lejeboligerandelsboligerejerboligerbytteboligerboligsøgendemenu

Fredag 25. maj 2018

Til forsiden

Tilmeld dig som boligsøger
Tilmeld din bolig

Nyhedsbrev
Info om boligbasen
Boligbasen in english


"Jeg og min familie har haft glæde af jeres service, så vi har nu fundet den helt rigtige lejlighed. På forhånd tak. Jonas & Co."

Jonas Odgaard

vis alle (407)Sikker betaing via:


Header nyhed
Tilmelding

Kundeservice
support
Tlf.: 70 27 00 13
(Man-Tor kl. 12-14)

Email: info@boligbasen.dk

Postadresse:
Boligbasen Aps
Jyllandsgade 20
9000 Aalborg C
SE: 28313756


Bolignyheder Overskrift
15. maj 2018:
Nye regler og gode kurser...
Syv ud af ti nye lånetilbud hos Totalkredit i april var med fast rente...
Læs nyhed

8. maj 2018:
Forårsjagten på huse sætt...
I marts og april er boligudbuddet traditionen tro steget, og der er nu...
Læs nyhed

Flere nyheder

Dankort  Visa  Visa elektron  Mastercard  Maestro  Mobile pay  American express  Diners Club  JCB 

Turistflagskibe er bange for at komme i planlovsklemme

To af ti meget omdiskuterede turistprojekter langs danske kyster frygter, at investorerne når at falde fra, før byggerierne bliver til noget.

Det drejer sig om Nordals Ferieresort i Sønderborg Kommune til over to milliarder kroner og Søndervig Feriepark i Ringkøbing-Skjern Kommune til omkring en milliard kroner, der begge blev udpeget under forsøgsordningen for kyst- og naturturisme i 2015.

Imidlertid betyder den reviderede planlov, som ventes vedtaget af Folketinget 1. juni, at det kan trække ud, før de to projekter kan love investorerne grønt lys.

- Vi vil gerne være sikker på, at der ikke kommer for mange sten på vejen, når vi nu står med to grydeklare projekter, siger borgmesteren i Sønderborg Kommune, Erik Lauritzen (S).

- Vi er et sted i processen, hvor det handler om at tiltrække investorer. Går der for lang tid, kan investorer finde på at placere deres penge andre steder, eller vi risikerer at løbe ind i en ny finanskrise, siger han.

Den nye planlov giver plads til 6000 nye kystsommerhusgrunde. Til gengæld skal kommunerne sløjfe 5000 andre, ubebyggede sommerhusgrunde.

De kystnære kommuner skal senest til oktober meddele, hvilke sommerhusreservationer de vil sløjfe, og hvilke de gerne vil lægge billet ind på.

Vækstministeriet forventer derefter, at der går et års tid med at lave et samlet landsplandirektiv.

I den langtrukne proces frygter Sønderborg og Ringkøbing-Skjern at blive klemt. I stedet ønsker de et særskilt landsplandirektiv for de to ferieparker.

Borgmester i Ringkøbing-Skjern, Iver Enevoldsen (V) peger på, at planerne om Søndervig Feriepark har været undervejs i en årrække, og at investorerne er klar nu.

- Skal de vente helt til efteråret 2018, før der er tilsagn om, at projektets ferieboliger kan få sommerhusstatus, frygter vi, at de falder fra, og at en gylden mulighed for vækst i turismen i Vestjylland bliver forspildt, siger han.

Venstre erhvervsordfører Torsten Schack Petersen (V) har forståelse for projekterne. Men han vil respektere den politiske aftale bag planloven. Det samme siger DF's ordfører, Hans Kristian Skibby.

/ritzau/
27/5/2017

Grafik