logoVi støtter kræftens bekæmpelseVi støtter Børns Vilkår logo
lejeboligerandelsboligerejerboligerbytteboligerboligsøgendemenu

Lørdag 16. december 2017

Til forsiden

Tilmeld dig som boligsøger
Tilmeld din bolig

Nyhedsbrev
Info om boligbasen
Boligbasen in english


"Hej Boligbasen. Jeg har fundet min bolig via. jeres distribution af annoncer. Helt sikkert et website, jeg vil vende tilbage til. Tak for nu."

Allan Joon

vis alle (399)Sikker betaing via:


Header nyhed
Tilmelding

Kundeservice
support
Tlf.: 70 27 00 13
(Man-Tor kl. 12-14)

Email: info@boligbasen.dk

Postadresse:
Boligbasen Aps
Jyllandsgade 20
9000 Aalborg C
SE: 28313756


Bolignyheder Overskrift
13. december 2017:
Kun få naboer klager over...
Kritikere mener, at det er træthed, der får vindmøllenaboer til at tie...
Læs nyhed

8. december 2017:
Købere har færre boliger ...
Selv om der sættes flere boliger til salg, falder udbuddet. Det vidner...
Læs nyhed

Flere nyheder

Dankort  Visa  Visa elektron  Mastercard  Maestro  Mobile pay  American express  Diners Club  JCB 

Turistflagskibe er bange for at komme i planlovsklemme

To af ti meget omdiskuterede turistprojekter langs danske kyster frygter, at investorerne når at falde fra, før byggerierne bliver til noget.

Det drejer sig om Nordals Ferieresort i Sønderborg Kommune til over to milliarder kroner og Søndervig Feriepark i Ringkøbing-Skjern Kommune til omkring en milliard kroner, der begge blev udpeget under forsøgsordningen for kyst- og naturturisme i 2015.

Imidlertid betyder den reviderede planlov, som ventes vedtaget af Folketinget 1. juni, at det kan trække ud, før de to projekter kan love investorerne grønt lys.

- Vi vil gerne være sikker på, at der ikke kommer for mange sten på vejen, når vi nu står med to grydeklare projekter, siger borgmesteren i Sønderborg Kommune, Erik Lauritzen (S).

- Vi er et sted i processen, hvor det handler om at tiltrække investorer. Går der for lang tid, kan investorer finde på at placere deres penge andre steder, eller vi risikerer at løbe ind i en ny finanskrise, siger han.

Den nye planlov giver plads til 6000 nye kystsommerhusgrunde. Til gengæld skal kommunerne sløjfe 5000 andre, ubebyggede sommerhusgrunde.

De kystnære kommuner skal senest til oktober meddele, hvilke sommerhusreservationer de vil sløjfe, og hvilke de gerne vil lægge billet ind på.

Vækstministeriet forventer derefter, at der går et års tid med at lave et samlet landsplandirektiv.

I den langtrukne proces frygter Sønderborg og Ringkøbing-Skjern at blive klemt. I stedet ønsker de et særskilt landsplandirektiv for de to ferieparker.

Borgmester i Ringkøbing-Skjern, Iver Enevoldsen (V) peger på, at planerne om Søndervig Feriepark har været undervejs i en årrække, og at investorerne er klar nu.

- Skal de vente helt til efteråret 2018, før der er tilsagn om, at projektets ferieboliger kan få sommerhusstatus, frygter vi, at de falder fra, og at en gylden mulighed for vækst i turismen i Vestjylland bliver forspildt, siger han.

Venstre erhvervsordfører Torsten Schack Petersen (V) har forståelse for projekterne. Men han vil respektere den politiske aftale bag planloven. Det samme siger DF's ordfører, Hans Kristian Skibby.

/ritzau/
27/5/2017

Grafik