logoVi støtter kræftens bekæmpelseVi støtter Børns Vilkår logo
lejeboligerandelsboligerejerboligerbytteboligerboligsøgendemenu

Torsdag 26. april 2018

Til forsiden

Tilmeld dig som boligsøger
Tilmeld din bolig

Nyhedsbrev
Info om boligbasen
Boligbasen in english


"Hej Boligbasen. Jeg takker for en super webside og er glad for at fortælle at jeg har fundet en dejlig permanent bolig med en fantastisk udsigt."

Annmari Seia Hansen

vis alle (405)Sikker betaing via:


Header nyhed
Tilmelding

Kundeservice
support
Tlf.: 70 27 00 13
(Man-Tor kl. 12-14)

Email: info@boligbasen.dk

Postadresse:
Boligbasen Aps
Jyllandsgade 20
9000 Aalborg C
SE: 28313756


Bolignyheder Overskrift
20. april 2018:
Minister håber på delafta...
Partier er snart enige om ghettoaftale om beskæftigelse, siger beskæft...
Læs nyhed

19. april 2018:
R: Forbyd ikke folk på ko...
De Radikales leder Morten Østergaard vil have job til folk på kontanth...
Læs nyhed

Flere nyheder

Dankort  Visa  Visa elektron  Mastercard  Maestro  Mobile pay  American express  Diners Club  JCB 

For første gang i ti år eksploderer sommerhussalget

Til salg-skiltene pilles i øjeblikket ned foran flere og flere sommerhuse rundt i hele vandkantsdanmark.

I maj blev det solgt over 1000 sommerhuse. Det er på et niveau, der ikke er set lignende siden før finanskrisen for omkring ti år siden.

I alt 1069 sommerhuse skiftede hænder i maj, viser en opgørelse fra boligportalen Boligsiden.dk. Det er mere end 300 flere end i samme periode sidste år og en stigning på 40 procent.

Eksplosionen i sommerhussalget kommer i kølvandet af flere ændringer for sommerhusejere. Folketinget vedtog således tidligere i år at øge realkreditbelåningen på lån til sommerhuskøb fra 60 til 75 procent. Dermed blev det fra 1. maj billigere at låne penge til køb af en fritidsbolig.

Samtidig betyder den nye planlov, at landets stadigt flere pensionister nu må bo i deres sommerhus hele året efter blot et enkelt års ejerskab. Før skulle man eje sit feriehus i otte år, før man kunne sætte navneskiltet permanent op på postkassen ude i klitterne.

- Holder salget det nuværende niveau for de første fem måneder af året, så bliver maj ikke kun den bedst sælgende måned siden før finanskrisen, men 2017 bliver også det år med mest aktivitet på sommerhusmarkedet, siger kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk, Birgit Daetz.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) er glad for, at det er lykkedes at sætte fut i feriehussalget.

- Det er super glædeligt, at det er lykkedes at sætte mere gang i sommerhusområderne, hvor der har været mange huse til salg i lang tid. Det sætter også skub i omsætningen hos lokale håndværkere, der skal renovere nogle af husene og hos købmanden og restauranter. Det er kort og godt med til at skabe udvikling og økonomisk vækst flere steder i Danmark, siger han.

Det øgede salg er bredt fordelt på områder i hele landet. Størst er stigningen i Knebel på Mols, hvor salget steg i maj med 62 procent. Med i Top 5 er også Holbæk på Vestsjælland, Blåvand i Vestjylland, Otterup på Nordfyn samt Hornbæk på i Nordsjælland.

/ritzau/
22/6/2017

Grafik