logoVi støtter kræftens bekæmpelseVi støtter Børns Vilkår logo
lejeboligerandelsboligerejerboligerbytteboligerboligsøgendemenu

Lørdag 21. juli 2018

Til forsiden

Tilmeld dig som boligsøger
Tilmeld din bolig

Nyhedsbrev
Info om boligbasen
Boligbasen in english


"Hejsa Boligbasen.dk. Jeg har nu afsluttet min søgning og fundet et dejligt sted at bo. Mange tak for hjælpen!"

Emina Hanic

vis alle (410)Sikker betaing via:


Header nyhed
Tilmelding

Kundeservice
support
Tlf.: 70 27 00 13
(Man-Tor kl. 12-14)

Email: info@boligbasen.dk

Postadresse:
Boligbasen Aps
Jyllandsgade 20
9000 Aalborg C
SE: 28313756


Bolignyheder Overskrift
17. juli 2018:
Forbrugerombudsmand: Airb...
Europæiske forbrugermyndigheder mener, at Airbnb for sent i processen ...
Læs nyhed

12. juli 2018:
Flere byggefirmaer går ko...
468 byggefirmaer gik konkurs i 1. halvår. Det er 30 procent flere end ...
Læs nyhed

Flere nyheder

Dankort  Visa  Visa elektron  Mastercard  Maestro  Mobile pay  American express  Diners Club  JCB 

Finanskrisens dyre huse sælges med store tab

Selv om boligpriserne stiger støt, så vanker der fortsat økonomiske lussinger til de købere, der købte dyrt op til finanskrisen.

Det viser nye tal fra Boligsiden.dk.

Opgørelsen har sammenlignet salgspriser på huse købt fra juli 2006 til juli 2008, og som er solgt igen i det seneste år.

Her oplever 42 af landets kommuner, at andelen af handler med tab udgør mere end 50 procent.

- Der er stadig en del af dem, der har købt hus for omkring ti år siden, der er tvunget til at sælge med tab, fordi priserne stadig ikke har nået samme niveau som dengang, siger kommunikationsdirektør Birgit Daetz fra Boligsiden.dk.

Hun peger på, at tendensen er særlig voldsom i Nordsjælland, hvor priserne steg vældigt i 2006-2008, og folk købte til væsentligt højere niveau end nu.

Derfor indkasserer de nu store tab. Andelen af sælgere, der har lidt tab nord for København, ligger på mellem 32 og 83 procent i alle 11 kommuner.

Gentofte topper listen som kommunen med det største gennemsnitlige tab på i snit 1,2 millioner kroner i hver af de handler, hvor sælger har måttet sælge for mindre, end han købte for.

- Der er stor efterspørgsel efter huse i netop kommunerne nord for hovedstaden, og det har presset priserne i vejret. Huspriserne i midten af 00'erne var i Nordsjælland nærmest forskruede, og det giver så bagslag hos de sælgere, der nu skal sælge deres huse, siger Birgit Daetz.

Mens de økonomiske tab i Nordsjælland er særligt markante, så registreres der også tab mange andre steder på resten af Sjælland.

Mange vest- og sydsjællandske kommuner er på listen over områder, hvor husejerne ikke har formået at sælge til en fordelagtig pris. Det drejer sig især om Sorø, Faxe, Slagelse, Stevns og Næstved.

Til gengæld er kun fem procent af husene købt i Københavns Kommune op til finanskrisen og handlet det seneste år igen videresolgt med tab.

I landets næststørste by, Aarhus, har lidt flere, men stadigt ret få husejere solgt med tab. Her er 18 procent af husene solgt billigere, end de blev købt for.

/ritzau/
26/7/2017

Grafik